Zvečevo

Pitate se čega se žene ne bi nikad odrekle? Odgovor je – čokolade!

Čokolada i njega kože

Magazin Journal of Nutrition donosi dobre vijesti za pripadnice ljepšeg spola. Omiljena ženska slastica sadrži antioksidante epicatechin i catechin koji su u službi zaštite vaše kože. Istraživanjem je dokazano da su žene koje su dnevno jele 326 miligrama kakaa s visokim udjelom flavanola tokom 12 tjedana imale manju osjetljivost na UV zrake, u odnosu na žene koje su jele samo 27 miligrama dnevno. Isto tako, žene koje su jele više čokolade imaju glatku i hidriranu kožu. Naravno, sve ovo NE znači da odmah trebate baciti u smeće sve svoje kreme za sunčanje i u podne nonšalantno odšetati na plažu samo s čokoladom.

Čokolada i slatka zadovoljstva nešto drugačije vrste

Pandan vječnom pitanju Što je bilo prije – kokoš ili jaje? je ono Što je bolje – čokolada ili seks? Prema znanstvenim istraživanjima ispada da je kombinacije dvije spomenute stvari – najbolja opcija! Naime, istraživanje sprovedeno u Milanu na 200 ispitanica pokazalo je kako su žene koje svakodnevno jedu čokoladu zadovoljnije svojim seksualnim životom, nego one koje se čokolade odriču. Topljenje čokolade u ustima uzrokuje povećanu aktivnost mozga i otkucaja srca, osjećaj sličan onome koji imamo pri strastvenom ljubljenju.

Čokolada potiče proizvodnju serotonina. Serotonin smanjuje tjeskobu i utječe na dobro raspoloženje. Uživanje u čokoladnim zadovoljstvima oslobađa endorfin, koji pak izaziva osjećaj sreće i zadovoljstva kakav imamo u zdravoj seksualnoj vezi. I informacija koja će mnogima izmamiti osmijeh – čokolada sadrži feniletilamin – koji potiče proizvodnju dopamina, čije je lučenje izravno povezano sa zadovoljstvom nakon orgazma.Sjetite se Devet i pol tjedana ... i uživajte u čokoladi!

Ljubav je u očima

Nerijetko čujemo da je ljepota u očima onoga koji gleda... a da se u očima prepoznaje ljubav prema čokoladi dokazali su znanstvenici na Sveučilištu Drexel. Znanstvenici su ispitivali reakcije mrežnice nasvjetlost, te se pokazalo da mrežnica odašilje nevjerojatno snažne signale kada osoba u ustima ima komad čokolade. Reakcija mrežnice je jednako snažna kada je oko izloženo jakoj svjetlosti.Naime, širenje zjenica uzrokovano je otpuštanjem dopamina, hormona sreće u mozgu. Ispostavilo se da je reakcija jednaka prilikom uživanja u čokoladi, te kod osjećaja snažne ljubavi.

HR
Pomaknite se na vrh