Zvečevo

Kids 1

Kada je u pitanju čokolada, znate da će je vaše dijete pojesti, jer gotovo da nema mlađe ni starije djece koja ne vole slatkiše. Često je pitanje kada djeci dati slatko?

Kada djeci davati čokoladu?

Nema sumnje da je čokolada hranjiva, osobito kada znate kad ih treba davati djeci. Obično ih dajemo djeci između dva obroka, ponekad i prije jela. To nije najbolje vrijeme, jer šećer i čokolada nadražuju žlijezde koje luče probavne sokove, pa hrana koja se nakon toga pojede ostaje bez dovoljno sokova, koji su potrebi za pravilnu probavu. Od crne čokolade vaši klinci i klinceze se neće debljati, a djelovat će pozitivno i na zdravlje njihovih malih srdaca. Ne brinite, ovo su sve potvrdili i stručnjaci iz instituta Murdoch Children’s Research u Melbourneu...

Preporuka: Preporučuje se da se čokolada daje djeci neposredno nakon većeg obroka, jer se tada lakše probavlja. Ne treba ih davati navečer nakon što su djeca već oprala zube

Čokolada u trudnoći za sretniju djecu

Buduće mame koje tijekom trudnoće uživaju u čokoladi dokazano se bolje nose sa stresom, nego mame koje tijekom trudnoće nisu uživale u čokoladi. Ono što je najbitnije je da su istraživanja pokazala da su djeca trudnica koje su se u trudnoći častile čokoladom – sretnija i češće se smiju!

Čokolada je odlična u smirivanju kašlja

Čokolada, zahvaljujući teobrominu, smiruje kašalj skoro jednako dobro kao kodein. Kodein je sastojak u lijekovima protiv kašlja. Ova kemikalija iz čokolade zaslužna je i za dobar osjećaj koji ostaje nakon grickanja čokolade, te smanjuje aktivnosti u dijelu mozga koji nadražuje dišne organe i najveći dio probavnog sustava.

HR
Pomaknite se na vrh